Vrienden maken nieuwe Vrienden

De Capelse Rotary en de Capelse Lionsclub brachten donderdagavond 21 juni 2018 een bezoek aan het IJsselland Ziekenhuis.

Na een prima georganiseerde en smaakvolle maaltijd in ons restaurant volgde een hartelijk welkom door bestuursvoorzitter Albert van Wijk. Albert schetste een kort beeld van ons ziekenhuis: hij vertelde over de (gerealiseerde en voortdurende) verbouwingen, de samenwerking met het Erasmus MC en de manier waarop we in het IJsselland zorg verlenen. ‘Hier gaat het om u’  is het gevoel dat we onze patiënten en hun naasten willen geven.

Aansluitend gaf Eric-Paul Dijkhuizen, de voorzitter van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis, uitleg over waar de Vrienden voor staan en wat zij graag voor het ziekenhuis willen betekenen. Het ziekenhuis heeft verschillende wensen en één van deze wensen is het meer kindvriendelijk inrichten van verschillende behandel- en wachtruimtes. Een kindvriendelijke aankleding schept een gevoel van veiligheid en herkenning en zorgt voor afleiding bij het wachten. Dat kan allemaal bijdragen aan het verminderen van angst. Vooral op de traumakamer van de Spoedeisende Hulp en op het afnamelaboratorium bij het bloedprikken wil het IJsselland de inrichting graag aanpassen.

Hekkensluiter was Judith Lens, anesthesioloog en intensivist in het IJsselland. Judith sloot de presentatie af met een bevlogen en warm verhaal over haar werk in het IJsselland Ziekenhuis i.s.m. het Erasmus MC.

Rondleidingen
Het programma ging verder met een aantal rondleidingen. Enthousiaste en betrokken collega’s namen hun gasten mee naar het AKL, het prik laboratorium, de kinderafdeling, het Geboortecentrum, de nieuwe dagverpleging en het MDL centrum.
De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Voor de leden van de Lions en Rotaryclub was het een zeer indrukwekkende avond. Zij vonden het allemaal goed verzorgd. En de Vrienden? Die hebben er weer een paar nieuwe Vrienden bij.