Nieuwe projecten voor kinderen

Voor kinderen kan een bezoek aan het ziekenhuis heel spannend zijn. Met onze projecten gericht op onze kleine patiënten willen wij hun ervaring in het IJsselland Ziekenhuis verbeteren. Wij hebben projecten op de kinderafdeling, de OK en de poliklinieken. Door deze uit te voeren zorgen wij ervoor dat zij de best mogelijke ervaring hebben in ons ziekenhuis.

Inrichting kinderafdeling

Een ziekenhuisopname is nooit fijn voor een kind. We willen dan ook onze afdeling zo inrichten dat de kinderen zich hier thuis kunnen voelen. Daarnaast proberen we al spelenderwijs hun gedachten van het ziek zijn af te leiden.

Kindvriendelijk op de OK

Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en voor ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Stress kan een probleem zijn. Om rust en ontspanning te bieden in deze omgeving, is het onze wens om animatieprojectie te installeren. Deze geven afleiding en ontspanning. Niet alleen tijdens de voorbereiding op de operatie, maar ook na afloop. Bewegend beeld leidt af, maakt vrolijk en neemt spanning weg.

Kindvriendelijke poliklinieken

Voor twaalf (buiten)poliklinieken waar kinderen behandeld worden en moeten wachten tot ze aan de beurt zijn, willen we een kind vriendelijke omgeving creëren d.m.v. de aanschaf van animatieapparatuur, visuals, speelgoed en meubilair. Een kindvriendelijke aankleding schept een gevoel van veiligheid en herkenning en voorkomt verveling bij het wachten. Daardoor wordt angstreductie maximaal gestimuleerd. Ook op weeg en meetkamers willen we voor de kinderen visuals ter afleiding aanschaffen.

Wilt u ook graag iets betekenen voor ons ziekenhuis en een project steunen?
Word Vriend via het aanmeldingsformulier. Deze vindt u hier. Heeft u nog vragen? Kijk op onze contactpagina voor meer informatie.

Samen kunnen we de mooie extra’s realiseren voor patiënten, hun naasten en bezoekers van het IJsselland Ziekenhuis.