Nieuwe projecten voor ouderen

We hebben in het IJsselland Ziekenhuis veel aandacht voor onze oudere patiënten. Ook in 2017 ontvingen wij opnieuw het keurmerk ‘Seniorvriendelijk ziekenhuis’. Met onze projecten richten wij ons erop om het verblijf in ons ziekenhuis zo prettig mogelijk maken voor deze kwetsbare groep. Hieronder vindt u een lijst met projecten die wij willen realiseren.

Huiskamerproject afdeling Geriatrie

Na de renovatie van de afdeling is er een standaard huiskamer, maar deze willen we graag gezelliger en comfortabeler maken. We willen hiervoor onder meer aangepast senior vriendelijk meubilair, televisie, Cd-speler, activiteitenmaterialen, visuals en planten aanschaffen. Als een geriatrische patiënt in een huiselijke omgeving in een normaal ritme komt, is de kans op herstel veel groter.

Rooming-in kamers afdeling Geriatrie

Er bestaat de mogelijkheid voor familie of andere dierbaren om ’s nachts bij de patiënt op de kamer te verblijven (rooming-in). Zeker bij patiënten met onrust of angst door geheugenproblemen en/of (een verhoogd risico op) een delier is deze aanwezigheid van een bekend persoon wenselijk. Daarom is het juist hier belangrijk om een goede sfeer te creëren. Wij willen deze kamers op een zodanige manier inrichten dat patiënten en hun familie zich er aangenaam voelen. De inrichting zal bestaan uit een relaxstoel, opklapbed, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten en Visuals.

Wilt u ook graag iets betekenen voor ons ziekenhuis en een project steunen? Word Vriend via het aanmeldingsformulier. Deze vind u hier. Heeft u nog vragen? Kijk op onze contactpagina voor meer informatie.

Samen kunnen we de mooie extra’s realiseren voor patiënten, hun naasten en bezoekers van het IJsselland Ziekenhuis.