Skip to main content

Kunst in het Atrium

68000/70000.00

97 % bijeengebracht

€ 68.000,00
Gedoneerd
€ 70.000,00
Doel
1
Donateurs

Over het project

Hoe mooi zou het zijn als een ziekenhuis meer is dan een ziekenhuis alleen, maar ook een plek waar activiteiten en faciliteiten aanwezig zijn voor buurtbewoners, ouderen, eenzame mensen en chronisch zieken.

Het IJsselland Ziekenhuis is bezig om de centrale hal ( of Atrium ) grondig op te knappen. Dit is voor het ziekenhuis een belangrijk project omdat wij graag onze patiënten en bezoekers gastvrij willen ontvangen.

Het Atrium (of de centrale hal) is immers het hart van het IJsselland Ziekenhuis en de wijk. Deze mooie open en lichte ruimte is lange tijd min of meer in originele staat gebleven sinds de nieuwbouw van het ziekenhuis 30 jaar geleden, maar inmiddels is daar verandering in gekomen.                         

Het Atrium wordt volledig gemoderniseerd, de ontvangst in de hal is totaal veranderd en er zijn twee mooie lichte vides ontworpen om rustig te vertoeven. Deze grote renovatie biedt ook prachtige kansen om de ruimte op veel meer verschillende manieren te laten zien.

Deze lichte open ruimte verdient kunst en heeft daar vier mooie geschikte plekken voor

Kunst in ziekenhuizen, waarom is dat belangrijk? 

Kunst geeft kleur aan het leven. Als je onverhoopt in het ziekenhuis komt is een warme, vriendelijke omgeving wel zo prettig. Kunstwerken kunnen afleiding en troost bieden en helpen stress te verminderen. Bijvoorbeeld door een andere kijk te bieden op dingen. Kunst kan ook inspireren of een bron van herkenning zijn. In het ziekenhuis is kunst dan ook een belangrijk onderdeel van de omgeving.

Ons doel

Wanneer het benodigde bedrag is behaald volgt er in samenwerking met de kunstcommissie van het ziekenhuis, de Stichting Vrienden van het IJsselland en de Willem de Kooning Academie een selectieproces om jonge net afgestudeerde kunstenaars, bij voorkeur uit de regio Capelle aan den IJssel / Rotterdam de mogelijkheid te bieden om voor de vier aangewezen locaties in de hal een ontwerp in te dienen. De van de opdracht winnaar kan hierdoor meer naamsbekendheid verkrijgen.

Een breed georiënteerde jury beoordeelt alle inzendingen op creativiteit, inventiviteit, impact en uitvoerbaarheid.

Online donatie

Gebruik dit formulier om online te doneren. Als dit voor iets specifieks is, plaatst u deze dan in het opmerkingenveld.

1

KIES EEN VAN DE VOORGESTELDE BEDRAGEN OF VUL UW EIGEN BEDRAG IN

2

DONATIE TYPE

3

U DONEERT ALS GAST

Campagne Kunst in het Atrium

4

CHECKOUT

Selecteer de betaalwijze *