Skip to main content

De IJsselland Green Shuttle

12 juni 2023

De gratis shuttleservice voor patiënten en bezoekers van het IJsselland Ziekenhuis is vernieuwd en dat werd 30 mei met alle betrokkenen gevierd. De shuttlebus tussen het IJsselland Ziekenhuis en metro Rotterdam Schenkel is vervangen door een duurzame elektrische crafter waar ook mensen in een rolstoel gebruik van kunnen maken.

Verbinding

Een vertegenwoordiging van de Vrienden van Het IJsselland Ziekenhuis, het Denk en Doe Mee! fonds en de Raad van Bestuur van het ziekenhuis vierden samen met de Cliëntenraad en de enthousiaste chauffeurs van de shuttleservice de ingebruikname van hun nieuwe shuttlebus. Samen reden zij een rondje langs de route tussen het ziekenhuis en metrostation Rotterdam Schenkel.

“Vanuit onze maatschappelijke functie in stad en wijk zijn we ontzettend blij dat we nu een elektrische shuttleservice hebben. Grote dank aan alle partijen die zich hier hard voor hebben gemaakt. En vooral dank aan de vrijwillige chauffeurs die onze patiënten vervoeren!” zegt Albert van Wijk, Raad van Bestuur IJsselland Ziekenhuis.

Dick van Sluis, voorzitter van de Stichting Vrienden, schudt de hand van chauffeur Aad Timmer: “Als Vrienden van het Ziekenhuis leveren we graag een bijdrage waar dat net even kan en nodig is. Topservice, dat wij dit met de vrijwilligers kunnen leveren.” “We doen het samen,” antwoordt Aad trots terwijl hij de sleutel van de bus in ontvangst neemt.

“Aandacht voor onze passagiers”

De bus wordt gereden door ca. 15 vrijwillige chauffeurs. Ron van der Most vertelt over zijn ervaringen op de bus: “Het is fijn even aandacht aan de mensen te geven, ze komen niet voor niets naar het ziekenhuis. Ik stap ook altijd even uit, soms in het nodig om iemand even te ondersteunen en je zorgt ervoor dat de passagier goed zit. Er zijn veel mooie gesprekken en verhalen, en soms ook vrolijk: ”Ik hoef niet meer terug te komen!”
De Cliëntenraad vindt de nieuwe bus echt een aanbeveling voor het ziekenhuis.

Duurzame inzet

Het IJsselland Ziekenhuis neemt graag zijn verantwoording op het strategisch thema duurzaamheid en heeft samen met de Stichting Vrienden een aanvraag ingediend bij het Denk en Doe Mee! fonds. Dit fonds van de gemeente ondersteunt maatschappelijke initiatieven die het woon-, werk- en/of leefklimaat van Capelle aan den IJssel versterken. Met behulp van het fonds is de voormalige bus vervangen door een 100% elektrische personenbus met lage instap. Wethouder Rik van Woudenberg van de gemeente Capelle aan den IJssel licht toe: ‘Voor het eerst is door het fonds meer subsidie toegekend dan was aangevraagd, op voorwaarde dat de shuttle duurzaam én rolstoeltoegankelijk zou zijn. Dat is hij nu en daar zijn we erg blij mee.“

Halte voor en achter het ziekenhuis

Als onderdeel van de renovatie en nieuwbouw van het IJsselland Ziekenhuis is ook het terrein voor de hoofdingang van het ziekenhuis verbouwd. Patiënten en bezoekers kunnen onder het operatiekamercomplex droog wachten; en voor wachtenden staat een bankje klaar.

De shuttle rijdt tussen metrostation Rotterdam Schenkel en het IJsselland Ziekenhuis van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur.

Deelnemers ondernemersontbijt trots op de Capelse IJsselland service