Skip to main content

Fit over de finish!

11 april 2022

Op zaterdag 9 april werden ruim 60 medewerkers van ons ziekenhuis door juichende toeschouwers feestelijk onthaald bij de finish van de Wandelmarathon op de Coolsingel!

De wandelmarathon is door Nationale Nederlanden georganiseerd voor mensen die graag meedoen aan de marathon, maar die niet willen of kunnen hardlopen. Op de dag van de finish loop je gezamenlijk iets meer dan 2 km; in de weken hiervoor wandelen deelnemers op eigen gelegenheid - alleen of samen met een (wandel)groepje - 40 km, om zo de benodigde marathonkilometers te halen.

Fit@Work

Het IJsselland deed mee aan de wandelmarathon om daarmee aandacht te geven aan het programma Fit@Work dat sinds dit jaar in ons ziekenhuis draait. Met Fit@Work stimuleert het ziekenhuis dat medewerkers een gezonde geest in een gezond lichaam hebben, krijgen en houden.

De laatste loodjes..

Vanaf verzamelplaats Café Floor aan het Schouwburgplein togen de IJssellanders in hun aquagroene loopshirts (veelal over een dikke winterjas of meerdere lagen kleding - het zonnetje scheen, maar er stond een gure wind) rond 11.00 uur richting Coolsingel om de laatste loodjes van ca. 2 km te volbrengen. Met z'n allen achter de beachflag Fit@Work aan, die overal goed zichtbaar bovenuit stak. De collega's kletsten er onderweg lustig op los, er werden groepskiekjes gemaakt, de versnaperingen uit de Fit@Work goodiebag verorberd, ondertussen enthousiast toegezongen, -geklapt en -getoeterd door het langs de route aanwezige publiek. Na het in ontvangst nemen van de medailles gingen de collega's weer ieder hun weg.
Maar: volgend jaar toch weer?!, was de gevleugelde uitspraak...

Tijdens de wandeling diverse leuke reacties van collega's, zoals van Norris: "Leuk als we de wandelgroep vasthouden, het is goed voor de binding." En Marieke gaat mee voor de gezelligheid. "Ik train voor de Vierdaagse van Nijmegen, hiermee kan ik ook mijn nieuwe schoenen even inlopen." Jeroen is een van de ambassadeurs van Fit@Work: "Het is een stimulans om toch te bewegen." En Sudesh: "Als je het krijgt aangeboden, kun je er natuurlijk ook gebruik van maken."

Met dank aan Stichting Vrienden van het IJsselland voor de loopshirts en aan Albron voor de mooie Fit@Work tasjes met catering voor onderweg.