Skip to main content

Leerlingen Accent College helpen bij “Kerststerrenactie”

07 december 2022

De samenwerking met het Accent College is tijdens onze paasactie zo bevallen dat ook voor onze Kerststerrenactie hun hulp is ingeroepen. En met succes! Op dit moment worden er 100 grote kleurrijke kerststerren gemaakt die volgende week de basis vormen van een nieuwe actie van de Vrienden van het IJsselland.

Leerlingen van het Accent College gaan volgende week langs bij de patiënten aan bed om te vragen wie hun “kerstster” in het ziekenhuis is. Dat kan de dokter, de verpleging, maar natuurlijk ook de vrijwilliger die hen naar de onderzoeken brengt. De naam van deze “ster” komt op de grote ster met een korte kreet erbij waarom hij of zij ster is.

Deze sterren worden opgehangen op de vide in de grote hal en kunnen dan door patiënten, medewerkers en bezoekers gezien en gelezen worden. Een blijk van waardering voor de mensen in onze organisatie.

Vanaf 12 december lopen de leerlingen rond in ons ziekenhuis om de sterren te vullen en op vrijdag 16 december is de actie klaar en hangen alle sterren op de vide.

Ga eens kijken wie er allemaal ster zijn dit jaar!