Skip to main content

Project Muziek aan bed

19 oktober 2021

Wat is er mooier dan met livemuziek een bijdrage te kunnen leveren aan het sociale en emotionele welzijn van zieke en kwetsbare mensen in ons ziekenhuis?

Muziek aan Bed laat zieke kinderen, volwassenen en kwetsbare ouderen de aandacht verleggen van somberheid, pijn en angst naar veerkracht, verlichting en acceptatie. De vorm is een muzikale, mobiele act waarbij twee professionele cellisten één cello met vier handen en twee stokken bespelen: duetten op één cello in een kort en persoonlijk optreden aan het bed. De nadruk ligt tijdens de optredens op het leven en niet op het ziek zijn. Muziek aan Bed is verbindend, ontwapenend, en pretentieloos. De musici komen dichtbij. Er ontstaat een oprechte verbinding van mens tot mens. De persoonlijke benadering creëert een magisch moment, dat nog lang gekoesterd wordt, ook door het personeel op de afdeling.

Het totale project van 1 jaar wordt door de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis en Muziek aan bed mogelijk gemaakt en gaat op 21 oktober 2021 starten.

Op één dag ( 2 dagdelen ) worden gemiddeld 44 kamers bezocht met een bereik van 270 personen (incl. bezoek en personeel).