Skip to main content

Ons team gaat op 23 juli 2 weken helpen in Suriname!

20 juli 2021

Vrijdag 23 juli vertrekken een longarts en twee longverpleegkundigen voor 2 weken naar Suriname om in de COVID-19 zorg te ondersteunen.

Voorzitter raad van bestuur Albert van Wijk vindt het belangrijk dat het IJsselland Ziekenhuis  een bijdrage levert om Suriname in deze schrijnende situatie te helpen. Dit wens je niemand toe. In plaats van alleen toe te kijken krijgen we in het IJsselland Ziekenhuis de gelegenheid om ook daadwerkelijk iets te kunnen doen. Ons doel in Suriname is om directe zorg te verlenen en relaties voor de toekomst te leggen."

Longarts Sunil Ramlal van het IJsselland Ziekenhuis vertelt: "In Suriname is er nog steeds code zwart in de ziekenhuizen, code paars in het land. De economie moest echt weer open, waardoor alles helaas weer oploopt, maar er is bijna geen andere manier. Het vaccineren loopt wat beter. De IC's liggen nog steeds bomvol en er is geen plek meer voor nieuwe patiënten.

Sunil: "Ons team gaat ondersteunen in een lokaal ziekenhuis in Wanica. Dankzij de hulp van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis die 2 Optiflow apparaten heeft gedoneerd, kunnen we zeer zieke patiënten meer bieden."

Annemarie: "Het gaat om patiënten die nu 10 tot 15 liter zuurstof per dag (!) nodig hebben. Met een Optiflow apparaat kan zuurstof onder hogere druk worden toegediend waardoor de patiënt met Covid zich minder benauwd voelt.