Skip to main content

Paasevenement in het IJsselland Ziekenhuis

11 april 2022

Pasen is een kleurrijk feest dat overal ter wereld wordt gevierd. Een vrolijke speurtocht naar paaseieren die verstopt worden door een paashaas. Dit zijn twee voorbeelden van bekende paastradities. Het ontstaan van het paasfeest en de oorsprong hiervan zijn gevarieerd, maar alle lentefeesten over de hele wereld hebben één ding gemeen: Pasen betekent het einde van de winter en het begin van de lente. Met dit feest vieren we het leven, de vruchtbaarheid en het begin van een nieuw jaar.

Om hierbij even stil te staan en het begin van de lente te vieren, organiseren de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis een aantal paasevenementen:

1. Paaswens schrijven

Op donderdag 7 april is een paasei van ongeveer 2.30 meter hoog en 1.50 meter breed in de hal geplaatst (tussen de receptie en de winkel van Albron). Hierin kunnen patiënten/bezoekers kleine eieren hangen waarop een mooie tekst kan worden geschreven, bedoeld voor al onze medewerkers.

Dit evenement loopt van maandag 11 april t/m donderdag 14 april, met ondersteuning van studenten van het Accent college. Zij komen in tweetallen van 09.00 tot 12.30 uur en van 12.30 tot 16.00 uur.

De studenten hebben een mandje met kartonnen eitjes, en vragen bezoekers en patiënten om mee te doen met de paasactie van de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis. Bezoekers en patiënten mogen dan op een eitje een paaswens voor de medewerkers schrijven. Daarna hangen ze samen met de student(en) het eitje aan het grote paasei dat in de hal staat, en krijgen ze van de leerlingen een flyer van Stichting Vrienden mee.

2. Optredens

Op zaterdagmiddag 16 april speelt een trio, bestaande uit een zangeres, pianist en een bassist, een repertoire van rustige mooie liedjes over geloof, hoop en liefde.
Tijdstip: van 15.00 – 17.00 uur in de hal.

Op zondagmiddag 17 april is nog geen artiest geboekt, maar hieraan wordt hard gewerkt.  

Op maandagmiddag 18 april speelt een duo, bestaande uit een zanger en een pianist, een repertoire van gezellige liedjes.
Tijdstip: van 15.00 – 17.00 uur in de hal.

Patiënten en bezoekers worden van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Hierbij gelden nog wel de 1,5 meter maatregel en het dragen van een mondkapje. Wijzigen de maatregelen dan wordt deze afspraak aangepast.       

Ook worden patiënten en medewerkers tijdens de Paasdagen uitgenodigd om op de piano te komen spelen om de paassfeer te verhogen.