Skip to main content

pilot voor de oncologiepatiënt

05 juli 2023

Het IJsselland Ziekenhuis start in samenwerking met Ondersteuningscentrum De IJssel, voor leven met en na kanker per 11 juli 2023 met een pilot voor de oncologiepatiënt. Tijdens deze pilot bieden vrijwilligers van ondersteuningscentrum de IJssel psychosiciale hulp aan patiënten op de oncologische dagbehandeling van het IJsselland Ziekenhuis.

Albert van Wijk, voorzitter raad van bestuur IJsselland Ziekenhuis, opende vanmorgen de pilot: “Het is fantastisch dat we een ontmoetingsplek hebben gerealiseerd voor patiënten die ernstig ziek zijn. Een plek waar patiënten begeleiding krijgen als daar behoefte aan is. We zijn zeer dankbaar voor de ondersteuning die Ondersteuningscentrum De IJssel ons biedt en Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis die ook aan deze pilot haar steun geeft.”

IPSO centra, zoals ondersteuningscentrum De IJssel in Capelle aan de IJssel, zijn op 81 locaties in Nederland actief voor kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. Ondersteuningscentrum de IJssel en het IJsselland Ziekenhuis onderzoeken op dit moment of deze pilot nog uitgebreid kan worden.

Kunstenaar Kees de Jong bekrachtigde de pilot visueel door een kunstwerk aan te bieden. Meer informatie lees je via: https://lnkd.in/efy9XEp8