Skip to main content

Ronde van West haalt € 1500 op voor Qwiek.Up IJsselland Ziekenhuis

18 augustus 2023

Dinsdagavond 15 augustus was het zover: de Ronde van West, een bekend hardloopevenement in Capelle aan den IJssel. Voor Irene, verpleegkundige op de Dagverpleging van ons ziekenhuis was het dit jaar ook een bijzonder evenement. Zij is naast haar werk ook vrijwilliger bij Stichting Buurtgroep Capelle-West, de organisator van het evenement. Dit jaar is zij 25 jaar in dienst van het ziekenhuis én 15 jaar vrijwilliger. Dat leek haar een mooi moment om haar vrijwilligerswerk en werk voor het ziekenhuis te combineren.

“Ieder jaar koppelen we een goed doel aan de Ronde van West”, vertelt Irene enthousiast. “Dit jaar heb ik een voorstel gedaan en is uiteindelijk bepaald dat er geld wordt ingezameld voor de realisatie van een Qwiek.Up op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het IJsselland Ziekenhuis. Daar ben ik echt heel blij mee.”

“Ik vind het bijzonder om te zien hoe onze mensen zich hier persoonlijk inzetten om het voor onze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken”, vertelt Albert van Wijk, voorzitter van de raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis. “Dit is tekenend voor ons ziekenhuis, de warme persoonlijke betrokkenheid van onze medewerkers, het enthousiasme waarmee zij zich voor het welzijn van onze patiënten inzetten.” De Qwiek.Up is niet het enige project dat samen met medewerkers en Stichting Vrienden tot een succes gemaakt wordt. Onlangs kon het ziekenhuis een tovertafel aanschaffen voor de afdeling Geriatrie. Ook hier hebben medewerkers zich samen met De Vrienden hard voor gemaakt.

Aan het einde van de avond werd de cheque overhandigd aan Dick van Sluis, voorzitter van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis en aan Ruud Nellen, lid raad van bestuur IJsselland Ziekenhuis. “Geweldig om deze cheque in ontvangst te mogen nemen”, aldus Ruud Nellen, die zelf meedeed aan het evenement. “Als ziekenhuis in wijk en buurt zijn wij sterk verbonden met Capelle aan den IJssel. Het geld dat nu opgehaald is door Stichting Buurtgroep Capelle-West, komt weer ten goede aan de inwoners van Capelle door de zorg die zij in ons ziekenhuis ontvangen. Zo zorgen we voor elkaar.”

De € 1500 is een heel mooi startbedrag voor de aanschaf van de Qwiek.Up die in totaal € 6500 kost. Wil je bijdragen aan de Qwiek.Up? Dan kan dat via de website www.vriendenijsselland.nl 
Op zoek naar een andere baan en wil je werken in deze inspirerende en warme omgeving? Kijk dan op www.werkenbijhetijsselland.nl 

Foto: Jan van der Arend