Skip to main content

Tovertafel voor de klinische Geriatrie afdeling!

14 augustus 2023

Jaa daar is de tovertafel dan en dit allemaal dankzij onze TOPPERS van de klinische Geriatrie afdeling, de medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis en de stichting vrienden van het IJsselland Ziekenhuis!

De tovertafel is een interactief spel, dat mensen in beweging brengt en het denken motiveert.

De patiënten en collega’s op de afdeling reageren nu al super enthousiast! Je ziet dat de ouderen direct aan de slag willen met de tovertafel. Ze worden mentaal geprikkeld en uitgedaagd om meer te bewegen. Daarnaast ontstaan er meer sociale contacten.

De tovertafel is een projector waar je verschillende spellen kan kiezen die vanaf het plafond geprojecteerd worden op de tafel. Vlinders vangen, een strandbal overgooien, herfstblaadjes opvegen en spreekwoorden afmaken. Iedereen kan meedoen, ook mensen in een verder gevorderd stadium van dementie. De mensen aan tafel gaan door middel van hand- en armbewegingen spontaan meedoen en herinneringen aan vroeger komen boven.

We hebben met elkaar het afgelopen jaar hard gewerkt om het geld in te zamelen voor de tovertafel. Er zijn meerdere acties geweest, zoals een sponsorloop, speculaasactie, zumbales en loterij. Hiermee is een groot bedrag ingezameld en verder aangevuld door Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.