Skip to main content

Verslag van een boeiende ronde tafel sessie

02 november 2023

Gisteravond was een boeiende bijeenkomst bij de ronde tafel sessie georganiseerd door de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis!

Als ziekenhuis staan we midden in wijk en buurt, zowel voor patiënten als voor huisartsen en paramedici. We vinden het belangrijk om met wijk en buurt in gesprek te zijn. Vanuit die gedachte verzamelden gisteravond een diverse groep belanghebbenden, waaronder huisartsen, de gemeente Rotterdam, ambassadeur Ivo Opstelten, Rijnmond Dokters en Lelie zorggroep, in de polikliniek Kralingen aan de Oudedijk in Rotterdam.
Het thema van deze bijeenkomst was “het ziekenhuis in de straat”.

Onder leiding van Marianne van den Anker hebben we samen diepgaande gesprekken gevoerd over de verwachting die huisartsen van het ziekenhuis hebben. We wisselden van gedachten over de manier waarop het ziekenhuis in de straat verder vorm gegeven kan worden en ook wie daar, naast huisartsen, kunnen bijdragen. De uitwisseling van ideeën en ervaringen was verrijkend, en het was duidelijk dat iedereen zich inzet voor het welzijn van onze gemeenschap.

Dit soort bijeenkomsten benadrukken het belang van samenwerking en partnerschap in de gezondheidszorg. Het was inspirerend om te zien hoe gepassioneerd alle deelnemers waren.

Dank aan de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis voor het organiseren van dit evenement en aan alle aanwezigen voor hun waardevolle bijdragen. We zetten onze inspanningen graag voort om het ziekenhuis in de straat verder vorm te geven. Op een manier die de gezondheid en het welzijn van onze gemeenschap te bevorderen.