Skip to main content

Wilt u ook Vriend worden?

Als Vriend helpt u mee om allerlei aanvullende voorzieningen te realiseren die het verblijf voor de patiënten in ons ziekenhuis veraangenamen maar waarvoor het ziekenhuisbudget niet voldoende is. Hieronder kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken. We stellen uw gift enorm op prijs.

Wilt u Vriend van het IJsselland Ziekenhuis worden? Dan willen wij u vragen om gebruik te maken van het aanmeldingsformulier. U kunt tevens aangeven of u een factuur wenst te ontvangen of liever per automatische incasso uw jaarlijkse bijdrage voldoet. 

Verschillende vormen

 • Eenmalige gift

  Als u liever geen Vriend wordt, maar ons éénmalig wilt ondersteunen, dan kunt u uw gift op drie manieren overmaken:

  • Via iDEAL een betaling doen. Ga naar direct doneren.
  • Via een eenmalige machtiging. U kunt hiervoor dit formulier invullen.
  • Een overboeking op bankrekening: NL65 INGB 0677409990 t.n.v. Stichting Vrienden van het IJsselland ziekenhuis. Graag onder vermelding van uw naam en adres zodat wij u ook een bedankje kunnen toesturen.
 • Vriend worden

  Wilt u Vriend van het IJsselland Ziekenhuis worden?
  Dan vragen wij u om gebruik te maken van het onderstaande aanmeldingsformulier. Voor een eenmalige donatie verwijzen wij u naar de donatie pagina.

  Wilt u de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis graag ondersteunen voor minimaal 5 jaar? Dan leggen wij dit voor u vast in een overeenkomst. Dit kunt u ook aangeven in onderstaand formulier.

 • Periodiek schenken

  Wilt u de Stichting Vrienden van het IJsselland ziekenhuis regelmatig en voor minimaal vijf jaar steunen, dan is een periodieke schenking voor u fiscaal aantrekkelijk. Als u een periodieke volmacht opstelt waarbij u vijf jaar of langer een vast bedrag per maand of jaar schenkt aan Stichting Vrienden van het IJsselland ziekenhuis, zijn uw giften volledige aftrekbaar. Dit kan al snel tientallen euro’s per jaar schelen. Bij een reguliere donatie is de gift namelijk alleen aftrekbaar als het totaal van al uw giften aan goede doelen in een jaar tussen 1% en 10% van uw bruto-inkomen valt. Klik hier (externe link) om de volmacht te downloaden. Vroeger verliep deze volmacht via de notaris, deze eis is sinds 2014 vervallen. U kunt het formulier uitprinten, ondertekenen en samen met een kopie van uw paspoort versturen naar:

  Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis
  t.a.v. Wilma Timmermans
  Antwoordnummer 75
  2900 VB Capelle aan den IJssel 

  Voor donateurs:

  Vrienden van het IJsselland ontvangen van ons:

  • Periodiek het patiëntmagazine van het ziekenhuis (4x p.j.)
  • Jaarlijks een uitnodiging voor een bijeenkomst van de Vrienden
 • Nalaten

  Legaat of erfstelling
  Wilt u ook in de toekomst een bijdrage leveren aan het IJsselland ziekenhuis? Dan kunt u de Vrienden van het IJsselland ziekenhuis opnemen in uw testament. In uw testament kunt u kiezen uit twee vormen: een legaat of een erfstelling. Elke nalatenschap in geld en goederen is welkom. Bij een legaat staat in het testament precies omschreven voor welk bedrag u de Stichting Vrienden van het IJsselland ziekenhuis ondersteunt. Bij een erfstelling neemt u de Stichting Vrienden van het IJsselland ziekenhuis in uw testament op als erfgenaam. U bepaalt zelf welk percentage van uw bezittingen voor de Stichting bestemd is.

  Nalatenschapsfolder 
  Wij hebben een speciale folder gemaakt waarin wij informatie geven over de mogelijkheden om na te laten aan het IJsselland ziekenhuis. Die kunt u hier vinden.

  Fonds op naam
  Met een fonds op naam bepaalt u zelf de naam en de doelstelling van het fonds. U kunt een fonds op naam instellen tijdens uw leven, via een (periodieke) schenking of via uw testament. Voor meer informatie over deze mogelijkheid kunt u contact opnemen met uw notaris. Hebt u die niet dan brengen wij u graag in contact met onze notaris.

  Het is voor u goed om te weten dat bij een nalatenschap aan een goed doel geen successierechten hoeven te worden betaald.